Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, November 30, 2010

PERBEZAAN PROTON SAGA BLM LAMA DAN FACELIFTED

Berikut adalah gambar2 perbandingan antara kereta Proton Saga BLM dan Proton Saga BLM Facelifted yang telah diubahsuai rekabentuknya.


Dari hadapan, Spot light dan bonet depan juga diubahsuai seakan rekaan terbaru untuk Proton Persona Elegance.

Lampu hadapan seakan-akan Honda, perghhh...>!!!!!

Cermin sisi juga mempunyai lampu signal, memang best sebab nampak lebih eksklusif!!

Dari pandangan belakang, ada spoiler dan lampu pulak signalnya sebelah lampu reverse. Juga sama macam Proton Persona Elegance dan Mercedez.. WOW!

Yeahhh yang dinantikan!!! Radio dilengkapi USB dan AUX sistem. Tapi nampak macam USB ni additional tambahan je, tak sekali dengan radio... Boleh la...~

Butang control sama seperti Proton Satria Neo, baru lah eksklusif!!!

Seat juga diubahsuai dari segi jahitan dan kainnya.

Butang kawalan untuk cermin di setiap pintu termasuk pintu belakang.

Sport rim pula nampak macam rim Proton Exora, tapi rasanya kalau dah beli sure korang akan tukar rim lain tol tak?

Penggunaan rekaan kotak tisu dipertingkat, mungkin ia digantikan dengan airbag sistem kot.. Jadi airbag akan ada dua lah, satu dibahagian pemandu dan penumpang sebelah pemandu...

So korang dah tengok kan apa yang diubah dalam kereta Proton Saga BLM Facelifted ni? Kalau ada nak komen boleh la komen..... Adios!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About This Blog

This blog launched on early 2009, full with information about Malaysian Cars, International Cars, Car Accesories, Spare Part, Car Tips and More. So I hope all people from Malaysia and another country will know and get a knowledge from this blog. Thank you for visiting us at ProtonClub blog.

Regard,
ProtonClub

  © Copyright 2009 - The Malaysian Proton Cars Club - Powered by ProtonClub

Back to TOP  

Blog Ping Tool