Monday, 26 October 2015

TOYOTA AVANZA KEJAR LAMPU MERAH LANGGAR BMW M4



Sebuah kereta Toyota Avanza yang cuba mengejar lampu hijau yang sudah merah akhirnya merempuh sebuah kereta mewah BMW M4 yang kita tahu spesisnya amatlah rare dan jarang sekali kita lihat di jalan raya.


Melalui rakaman yang dibuat melalui kereta BMW M4 tersebut, jelas kelihatan lampu isyaratnya telah hijau dan ini bermakna lampu isyarat pada laluan Toyota Avanza tersebut telahpun bertukar merah. Kejadian berlaku di Melaka.


Masak juga nak bayar kos repair BMW M4 tersebut. Melalui carian dari Mudah dot my, harga model BMW M4 F82, 3.0 Coupe (A) tahun 2014 dijual pada harga RM568,000-RM615,000. Kalau claim insuran pun boleh kurus dompet jawabnya.... Next time kalau lampu isyarat tu dah berkelip jangan dikejar lagi. Kalau di Melaka tak silap admin, lampu isyaratnya bila nak tukar dari hijau ke merah, yang hijau akan berkelip dahulu dalam beberapa kali dan barulah bertukar merah.

Bila dah langgar, bukan diri je susah, orang lain pun susah.... Sekian, pesanan ringkas berhati-hati ketika memandu.

Related Posts

TOYOTA AVANZA KEJAR LAMPU MERAH LANGGAR BMW M4
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.